donderdag, juni 12, 2008

Canvascollectie | 2008 | de tentoonstelling


canvascollectie'08
Originally uploaded by dion-b

Vorig weekend zijn m'n eega en ik gaan zien naar de Canvascollectie in Bozar. De eerste indruk was nogal teleurstellend. De werken zijn (lijken) nogal in een willekeur opgehangen & sommige hangen zo hoog dat je ze ze gewoonweg niet goed kan bekijken (al dan niet door het invallend licht).
De "videokunst" & "performances" heb ik niet bekeken, deze horen volgens mij respectievelijk thuis in een cinemazaal en in een theater. Voor een dansvoorstelling ga ik ook niet naar een museum. Er zijn werken die er op de site van Canvas goed uitzien, maar in 't echt tegenvallen en (gelukkig) ook andersom.
Veel van de tentoongestelde werken bevatten een grote knulligheid en/of onkunde bij de gebruikte techniek/onderwerp (werken van studenten, pas afgestudeerden of anciens van de plaatselijke academie zijn er redelijk makkelijk uit te halen). Veel schilderijen baseren te letterlijk op foto's of film-/video stills.

Maar we hebben ook goed werk gezien!
Mijn persoonlijk top drie;
1. Louise Bossut (Wiels),
2. Veerle Beckers (S.M.A.K.),
3. Gina van Hoof (Wiels),
3. Franky Verdick (Wiels),

Verder ook genoten van het werk van Luc Vandromme (PMMK), Ward Denys (S.M.A.K.), Isodoor Goddeeris (PMMK), Kris Vandamme (S.M.A.K.), Simon Vansnick (Wiels)
Het werk van Inge Cornil (MuHKA) mag volgens mij nog wat groeien.

De cataloog (de omschrijving luxe-editie is serieus misplaatst) valt als uitgave tegen. Zowel de uitgave, als afwerking hadden veel beter gekund, ondanks de korte productietijd.

De Bozarshop komt op mijn lijstje van af te werken boekenwinkels als ik in Brussel ben.

Ah ja, vandaag (20:15u.) de live-uitzending op Canvas.


Update: Veerle Beckers heeft de KBC-prijs gewonnen! Binnenkort te zien in de KBC-toren in A'pen.

1 opmerking:

Unknown zei

Beste Dion!
Met dank aan de vermelding in je blog. Leuk dat je genoten hebt van de 'vuurkruisers' met hun snor!
Zin om te surfen? www.lucvandromme.be
groeten,
luc